Storlienfjällen

Sommar i fjällen

Att ha en sommar i fjällen är troligtvis vanligare än vad många tror. Det finns massor av roliga aktiviteter i fjällen under sommaren. Vi har listat några av våra favoriter här.

Paddla kanot i fjällen

Storlien har flera vackra sjöar och vattendrag, att paddla kanot i någon av dessa låter dig se naturen på ett fridfullt sätt. Packa med dig matsäck och njut av fjället och det rika fågel- och djurlivet.

Hos Allaaktiviteter.se kan du hitta aktiviteter för att paddla kanot, runtom i hela landet.​​

Vandra i fjällen i sommar

Som tidigare nämnt är fjällvandring en populär sysselsättning i Storlien, det finns flera vandringsleder som utgår från orten. Det finns kartor över vandringslederna och möjlighet att själv ge sig ut, men det anordnas även guidade vandringsturer med färdledare som då utgår från Storliens turistbyrå.
Alla är välkomna att delta i dessa vandringsturer, oavsett erfarenhet. Det kan vara en bra början om man aldrig fjällvandrat tidigare, men även trevligt för den mer vane.

Söker du fler vandringsäventyr och platser? Allaaktiviteter.se tipsar om vandringspaket över hela landet - perfekt för kompisgänget eller med familjen.

Fågelskådning i fjällen

Storlien är en populär plats för fågelskådare. Här finns nämligen ett fågelskyddsområde där man kan skåda bland annat vadare såsom tranor, brushannar och drillsnäppor. Men även simfåglar och rovfåglar kan skådas om man har tur.

Storliens Fiskeland

Storlien erbjuder unikt fjällfiske. Storliens Fiskeland låter dig fiska på 600 meters höjd och området består av ett tjugotal sjöar och tjärnar till vilka du kan köpa det fiskekort som passar dig. Välj mellan dagskort, veckokort och säsongskort.

Fjällridning

I Storlienfjällen finns möjligheten att rida över fjällen på islandshästar med Storlien Fjällridning, en unik upplevelse som nästan ger känslan av att du befinner dig på Island. Det finns turer för både nybörjare och vana ryttare, alla är välkomna. Det får även välja om du vill rida timtur, halvdagstur eller heldagstur. Missa inte Storlien Fjällridning när du är här!

Spela golf i fjällen

Fjällgolf är en riktig höjdare, som lockar många hungriga golfare varje sommar. Härlig golv och storslagna naturpplevelser är bara några av fördelarna med fjällgolf. Välj mellan flera av golfbanorna i fjällen, till exempel Åre GK. Lycka till med fjällgolfen!

Buggkurs och dans

Storlien är även en plats för dig som gillar att dansa! På Högfjällshotellet anordnas ofta danskvällar, och vid tillfällen har även buggkurser hållts i byn. Så ta med dansskorna när du kommer hit och gör dig redo för gammeldans, gilledanser och bugg!