Storlienfjällen

Hyra bil i Östersund

Är man på väg till fjällen brukar Östersund vara en plats för ”mellanlandning”. Många nattåg stannar här och de som väljer att flyga till fjällen hamnar ofta på Östersunds flygplats. Reser ni hit med tåg, flyg eller buss kan det därför vara väldigt smidigt att hyra bil i Östersund för att köra sista vägen till fjällen, men även om ni planerar att stanna i Östersund såklart.

Om biluthyrning i Östersund

Oavsett om ni ska besöka fjällen under sommaren eller vintern är det alltid en fördel att ha en bil med sig. På så sätt kan ni enkelt transportera er till och från olika aktiviteter, mataffärer eller andra ärenden. Friheten blir betydligt mycket större när ni väljer att ha en hyrbil. Via exempelvis Mabi hyra bil i Östersund. De har arbetat med biluthyrning i Östersund sedan många år tillbaka och levererar hyrbilar i toppklass. Oavsett om ni behöver en vanlig hyrbil eller en minibuss för att hela familjen ska få plats, har de en lösning för er.

Självklart kan ni även hyra bil via de lokala bensinstationerna, som exempelvis OKQ8 eller Circle K men att förboka en hyrbil via en biluthyrare är alltid en fördel om du frågar oss. På så sätt finns er hyrbil alltid tillgänglig och redo för er när ni anländer.

Hyra bil på Östersunds flygplats

Om ni flyger till Östersund är det väldigt smidigt att hyra bil direkt på flygplatsen. Då finns er hyrbil redo för er när ni kliver av planet. Men självklart kan ni hyra bil på Östersunds flygplats även om ni inte planerar att flyga dit. För er som behöver tips på biluthyrning på Östersunds flygplats kan vi tipsa om Mabi, som har en depåstation där. Förboka er hyrbil via deras hemsida och plocka ut bilen när ni är på plats – smidigare än så blir det inte.

Saker att göra med en hyrbil i Östersund

Oavsett om ni ska vidare till fjällen eller planerar att utforska Östersund med er hyrbil, finns det flera saker att upptäcka och aktiviteter samt sevärdheter att besöka. Visste du exempelvis att Östersund är en riktig caféstad med mängder av härliga caféer? Men om du vill göra mer än att fika när du är på besök i stan har vi sammanställt några av våra bästa tips här.

Året runt

Vintertid

  • Längdskidåkning
  • Utförsåkning
  • Hundspann
  • Skidskytte

Sommartid

  • Storsjöbadet
  • Vandringsstigar och utflykter i naturen – Andersön, Bynäset, Östbergets Naturstig med flera.
  • Fågelskådning
  • Bada eller fiska i Storsjön

Hitta fler aktiviteter i Östersund och mer information på Visitostersund.se.

Vanliga frågor om hyrbilar

Vad kostar det att hyra bil?

Det är såklart väldigt svårt för oss att svara på, eftersom det beror helt på vilken uthyrningsfirma ni väljer att hyra från, hur stor bil ni ska hyra och så vidare. Men generellt sett kan ni i dag hyra en normalstor bil från ca 500 kr per dygn. I fjällen kan det dock finnas paketpriser och erbjudande för er som vill hyra bil över en vecka eller längre.

Vilka försäkringar gäller vid hyrbil?

Alla hyrbilar har trafikförsäkring, men i många fall är det bara andra bilar och föremål som är försäkrade, och inte er hyrbil så var noggrann med att kolla upp vad som gäller på den uthyrningsfirma ni väljer. Skulle olyckan vara framme och du behöver hjälp med bärgning eller vägassistans i Åre kan du läsa mer om detta här.

Hur gammal måste man vara för att hyra bil?

I Sverige får man generellt sett hyra bil om man har fyllt 18 år och har körkort, men detta kan variera mellan olika uthyrningsfirmor, så kolla upp vad som gäller på den firman där ni tänkt hyra bil. Åldersgränsen kan också variera mycket från land till land, så om ni planerar att hyra bil utomlands måste ni kolla upp vad som gäller i det landet ni ska hyra bil i.

Kan man hyra bil på ett ställe och lämna på ett annat?

Ja, i dag låter de flesta uthyrningsfirmor er hyra bil i en stad och sedan lämna tillbaka den i en annan. Detta är ett perfekt alternativ om ni exempelvis tar tåget upp till Östersund och därefter fortsätter med er hyrbil, men sedan vill ta bilen tillbaka hem igen.

Går det att hyra bilbarnstol?

Det går oftast alldeles utmärkt att hyra bilbarnstol, så länge ni meddelar uthyrningsfirman detta i förväg.

Hur länge måste man haft körkort för att hyra bil?

Oftast måste du haft körkort i minst ett år och inte varit med om några allvarliga lagöverträdelser, men hör med uthyrningsfirman om vad som gäller hos just dem.