Storlienfjällen

Boka Bärgning i Åre – Tips

Ska du och familjen på skidsemester men har råkat ut för ett plötsligt motorstopp? Då är det både smidigt och tidseffektivt att boka bärgning i Åre. Vinterväglag kan ibland vara utmanande och orsaka oönskade olyckor. En bärgare ser till att vara snabbt på plats och hjälpa dig när olyckan plötsligt är framme. Ta del av fyra tips på bärgare i Åre och läs mer om vanliga frågor och svar.

4 tips på bärgare i Åre

I Åre finns stora nätverk av bärgningsfirmor som både är erfarna och vana vid olika händelser som kan inträffa i trafiken. Nedan har vi tipsat om fyra proffsiga bärgare i Åre som snabbt ser till att får den hjälp du behöver.

Assistansbolaget

Är du på resande fot och behöver snabb hjälp med bilbärgning i Åre? Då ska du anlita Assistansbolaget.nu för bärgning i Åre. De är ett vägassistansbolag som garanterar både snabb och effektiv hjälp om olyckan skulle vara framme. Assistansbolaget har ett stort nätverk av bärgare runt om i Åre som är redo att hugga i där det behövs. Beroende på hur situationen ser ut kan de även bistå med reparation på plats. Med deras tjänst Väghjälp Direkt kan du boka bärgning direkt via telefon – för omedelbar assistans. Om du tecknar deras vägassistansförsäkring är självrisken på 0 kr och du blir dessutom erbjuden hotellövernattning, hyrbil eller bokning av hemresa om så önskas. Söker du en pålitlig och serviceinriktad bilbärgningsfirma är Assistansbolaget ett solklart val.

 • Snabb och effektiv hjälp
 • Prisvärd vägassistansförsäkring
 • Reparation på plats
 • Trygg och pålitlig bärgare
Boka hos Assistansbolaget

Roadservice

Hos Roadservice kan du boka prisvärd vägassistans i Åre dygnet runt, oavsett årstid. De är vana vid olika situationer som kan inträffa i trafiken. Kanske har du tappat bort nycklarna till bilen, fått motorstopp eller vill ha hjälp med vägassistans. Då behöver du inte oroa dig - Roadservice står redo att rycka ut för att hjälpa dig. De bärgar alla typer av fordon – oavsett om du kör med bil, MC eller lastbil. Deras erfarna bärgare hjälper dig att antingen transportera ditt fordon till närmsta verkstad, eller bistår med hjälp på plats. Är du ute efter en lösningsorienterad bilbärgningsfirma är det klokt att boka Roadservice.

 • Prisvärd vägassistans
 • Dygnet runt-service
 • Bärgar alla typer av fordon
 • Hjälper till på plats
Boka hos Roadservice

Åre Bärgningstjänst

Åre Bärgningstjänst verkar runt om i hela Åre med omnejd. Du kan med andra ord känna dig trygg med att en av deras bärgare finns nära till hands. Oavsett vilket problem eller skada ditt fordon har råkat ut för, kan de snabbt hjälpa dig. De är redo att rycka ut dygnet runt och arbetar under årets alla dagar. De har dessutom lång erfarenhet inom bilbärgning och vet hur olika situationer ska hanteras. Att råka ut för en olycka eller få problem i trafiken kan vara både obehagligt och skakande, därför ser de även till att du som individ får den stöttning du behöver. Du bokar bärgningshjälp enkelt via deras hemsida.

 • Finns runt om i hela Åre
 • Dygnet-runt service
 • Snabb hjälp
 • Trygg och pålitlig bärgare
Boka hos Åre Bärgningstjänst

Olas Rep & Bärgning

Olas Rep & Bärgning är ett familjeägt företag som har funnits i många år. De erbjuder inte bara bärgningshjälp – de arbetar även med bland annat uthyrning av bilar och markentreprenad. Med deras erfarna personal ser de till att du får snabb och effektiv hjälp med vägassistans. De hjälper privatpersoner, så väl som företagskunder med alla typer av problem som man kan tänkas stöta på i trafiken. Deras bärgningsbilar är utrustade för att klara både lätta och tunga fordon, vilket gör att du kan få hjälp oavsett vilken fordonstyp du kör. Dessutom är de anslutna till Viking Bärgningstjänst och SOS International Sverige – vilket betyder att de har nära kontakt med andra samarbetspartners.

 • Lång erfarenhet av bärgning
 • Snabb hjälp
 • Bärgar alla typer av fordon
 • Anslutna till alarmcenter
Boka hos Olas Rep & Bärgning

När olyckan är framme

Det finns några saker som är viktiga att tänka på om du får motorstopp på motorväg eller motortrafikled. Läs mer om fyra punkter nedan.

 1. Vid fara för liv, ska du omedelbart kontakta SOS Alarm.
 2. Varna alltid andra medtrafikanter genom att sätta på varningsblinkers och ställa ut varningstriangel.
 3. Se till att ta dig bort från bilen och vägen, så att du eller andra inte riskerar att skadas.
 4. Ring bilbärgare så fort som möjligt.

Läs mer om vad du ska tänka på när du får stopp på bilen på Trafikverket.se.

Vanliga frågor och svar

Vilken vägassistans är bäst?

Den vägassistans vi anser är bäst är Assistansbolaget.nu. Detta för att de omfattas av en egen försäkring där självrisken alltid ligger på 0 kr. Dessutom ingår en mängd olika förmåner. Läs mer om vägassistansförsäkring hos Assistansbolaget.nu.

Vad kostar bärgning?

Bärgning kostar oftast ingenting, utan täcks av bilens räddningsförsäkring. Kostnad för eventuell självrisk kan dock variera något, och brukar ligga någonstans mellan 1000–1500 kr. Har du en vägassistansförsäkring behöver du oftast inte betala någon självrisk.

Vad kostar en bärgare utan försäkring?

Generellt kan du räkna med att kostnaden uppgår till 1500 kr när du bokar tjänsten utan försäkring. Det finns ett antal faktorer som avgör priset:

 • Hur lång sträcka fordonet ska transporteras.
 • Vilket företag du väljer att anlita.
 • Tid på dygnet samt veckodag.
 • Hur mycket förarbete som krävs för att bärga fordonet.