Storlienfjällen

Bra skidkläder för hela familjen

Under en dag med skidåkning är det viktigt att välja bra skidkläder som är anpassade efter både kropp, väder och skidåkning. Här får du tips om vad du ska tänka på när du ska välja bra skidkläder som passar dig och resten av din familj.

Skidkläder dam

Det är något alldeles speciellt att ta på sig skidkläder för damer. Det finns idag mängder med alternativ att välja på. Vill du ha en välsittande passform? En klädsel med loose fit? Eller kanske ett tunnare alternativ? På nätet finns det mängder av alternativ för dig som är ute efter billiga, bra och snygga skidkläder för dam. Oavsett vilken modell, färg eller storlek du är ute efter finns alltid ett alternativ att välja.

Skidkläder herr

Är du på jakt efter skidkläder till herr? Det är idag en djungel av produkter och stilar att välja på när det kommer till skidkläder för herr. Det gäller att veta vad för typ av klädsel du är ute efter. Detta kan vara kläder som sitter tight, loose fit eller kanske mer tunna kläder för bättre känsla i backen? Det finns något för alla.

Skidkläder barn

Dags att åka på skidsemester med ditt barn? Då är det på tiden att skaffa bra skidkläder för de snöiga backarna. Här är det viktigt att inte bara gå efter hur kläderna ser ut, utan faktiskt också tänka på funktion. Kläderna ska hålla kylan och det blöta borta från barnets kropp. Håll här utkik efter regntäta fickor och höga vattenpelare på kläderna.

Tips på bra skidkläder

Det är en investering att köpa skidkläder och flera av plaggen håller i flera år. Du bör därför våga se över att köpa ett klädset som har bra kvalitet och håller under längre period istället för att bara tänka pris. Du kan i ett blogginlägg på alltomskidresor.se läsa mer om hur du ska tänka när du ska välja dina skidkläder.

Vanliga frågor att ställa när du ska välja skidkläder

  • Hur mycket åker jag?
  • Är jag för intresserad av mode och vill ändå köpa nytt nästa år?
  • Hur mycket pengar ska läggas på kläderna?
  • Ska jag kunna använda kläderna till vardags?
  • Skal- eller skidjacka?

Att tänka på vid köp av skidbyxor

Det finns saker du bör ha koll på innan du köper ett par nya skidbyxor. Nedan ger vi dig tips på vad du bör tänka på.

Tips på vad du ska tänka på vid val av skidbyxor

  • Passform
  • Funktioner
  • Tjocklek
  • Vilken typ av skidåkning du ska åka
  • Pris

Klä dig inte för varmt

Då skidsäsongen är lång, och det blir väder- och temperaturskillnader, bör du hålla koll på hur du ska klä dig för bästa upplevelsen i backen. Du bör alltså variera kläderna för att inte bli för kall eller för varm när du väl är ute och åker. I en artikel på skistar.se kan du läsa djupare om hur du ska tänka lager för lager under den långa säsongen.

Vilka färger på skidkläderna?

Ska du välja kläder efter färg bör du ha med dig att det finns praktiska och mindre praktiska färger för skidåkning. De minst praktiska färgerna är vitt, svart och brunt. Vitt blir smutsigt lätt och svart och brunt blir väldigt varmt en solig dag. Ska du ut på en topptur är starka och klara färger ett bra val på kläderna. Detta då du syns klarare vid en eventuell nödsituation. På freeride.se kan du läsa mer om hur du ska tänka gällande färg på dina kläder.