Storlienfjällen

Boende i Storlienfjällen

Är du ute efter boende i Storlien? Här ger vi dig tips på tre olika alternativ. Du kan bo på hotellet, hyra en stuga eller varför inte bygga din egen fjällstuga?

1. Storlien Högfjällshotell

Storliens högfjällshotell tornar sig över det lilla samhället. Det var länge ett av ortens främsta boenden, men har idag varit igenbommat i några år. I Jämtlands tidning kan vi läsa att hotellet varit notoriskt svårsålt, och pandemier och översvämningar har inte hjälpt till.

2. Hyra stuga i Storlien

Om hotellivet inte lockar dig, finns andra alternativ. Kanske är du ute efter en mer genuin fjällkänsla med en liten stuga? Det är faktiskt väldigt populärt att hyra stuga i fjällen. Det finns flera stugor att hyra veckovis, både privata, mer avlägsna och i stugbyar.

Om du vill vara ifred och kunna åka till Storlien när du vill, varför inte bygga en egen fjällstuga i Storliens vackra fjäll? Det finns exempelvis andelsstugor som är mycket populära. Vanligtvis får man ha stugan en eller två veckor om året, men det brukar räcka för de flesta fjällbesökare. En vecka under vintern när man kan uppleva Sveriges bästa alpinskidåkning och en vecka för att uppleva sommar i fjällen.

3. Bygga fjällstuga

Ett tredje alternativ är att bygga en egen fjällstuga. Perfekt anpassat för en miljö full av fritidsliv och vildmark precis utanför dörren. Ska du bygga fjällhus kan du själv anpassa den planlösning som passar bäst utifrån behov. Allt från lätta fjällhus med loft eller mer lyxiga fjällhus med både bastu och andra bekvämligheter.

Se till att köpa fjällhus av proffs

Har du en aktiv familj som nu vill ta steget att köpa fjällhus? Sommarnöjen har unika och nyckelfärdiga fjällstugor som är byggda för att en aktiv familj ska trivas. Kollektionen är av en stilren arkitektur och tål tuffa klimat.