Storlienfjällen

Avslappning i fjällen

Trodde du att fjällen handlar enbart om skidåkning? Faktum är att de svenska fjällen frestar med allehanda aktiviteter efter skidåkning. Storlien är ett litet mysigt samhälle som ligger vackert beläget i västra Jämtland nära den norska gränsen. Utöver utmärkta skidfaciliteter så är denna ort ett eldorado för alla typer av människor oberoende av om du är sportig eller ej. Du kan ta del av en rad spännande och underhållande inomhus och utomhusaktiveter som får dig att glömma allt om tid och rum.

Fjällvandring är ett perfekt sätt för stressade storstadsbor att koppla av och komma närmare den vackra naturen. Precis som med skidor så finns det olika svårighetsgrader så du väljer naturligtvis en vandringsled som passar just dig och din familj. Den friska luften och det vackra landskapet i Storliens fjäll påminner dig om att vi människor i grund och botten känner oss mer hemmastadda i ren natur än i förorenade städer.

Kallt klimat har en värmande inverkan på mänskliga relationer. Efter att ha varit ute i kylan så är det skönt för både kropp och själ att ta del av Storliens after ski aktiviteter. Njut av en varm kopp choklad eller någon annan dryck medan du lyssnar på tilltalande musik och samspråkar med intressanta medresenärer i sköna lokaler. Den härliga inomhusvärmen med levande musik och den bedårande utsikten på det omkringliggande snöbetäckta landskapet, kommer för alltid att etsa sig fast på dina näthinnor och blir ett härligt minne för livet.

Att åka pulka i de orörda fjällen är något helt annat än göra det inne i staden. Det är riktigt roligt och du får massor av frisk luft och härliga röda kinder på köpet. Väck barnet inom dig till liv och ta med ungarna på ett härligt fjälläventyr som du inte kommer att glömma i första taget.

Fjällen erbjuder massor av meningsfull avslappning året runt och oavsett årstid. Ta ut metspöet och ta med dig familjen på en behaglig fisketur. Våra förfäder var ju faktiskt aktiva jägare och matkedjor som Malmborgs och ICA är ju relativt nya fenomen. Storlien frestar med ett tjugotal sjöar och vattendrag och du kan fiska från hela 600 meters höjd. Du väljer ett fiskekort som passar just dig och dina behov. Du kan välja mellan dagskort, veckokort och säsongskort beroende på hur ofta du befinner dig i fjällen. Vi lovar att fisken som du själv fångar i fjällens vattendrag kommer att smaka bättre och mer naturligt än något som du någonsin köpt i din lokala matbutik.

Det underbara landskapet kan med fördel upplevas från hästryggen. Fjällen i Storlien erbjuder dig möjligheten att transportera dig till det magiska Island med härliga islandshästar. Denna avslappande aktivitet passar alla typer av människor, oavsett om du är en erfaren ryttare eller en nybörjare. Prova en timmes ridtur och om du får blodad tand för detta så skall du inte bli förvånad om du därefter tar ut på halvdagsturer eller rent av heldagsturer där du och hästen befinner er i en perfekt harmoni med den omkringliggande bedårande vackra naturen.