Boende i Storlienfjällen

Storlien Högfjällshotell

Mitt på Storliens fjäll ligger Högfjällshotellet. Med över 500 bäddar är det ett av Sveriges största fjällhotell. Här erbjuds du en skön övernattning, men också en härlig upplevelse. På hotellet finns restaurang, nattklubb samt den gemytliga baren Kopparbaren.

Det finns även sysselsättningar för dig som vill ta det lugnt. Bland anat en swimmingpool och härliga fåtöljer för en lugn lässtund. Och självklart är det nära till skidlift och vandringsleder, då det ligger mitt på fjället. Läs mer och boka på Högfjällshotellets hemsida.

Hyra stuga i storlien

Om hotellivet inte lockar dig, finns andra alternativ. Kanske är du ute efter en mer genuin fjällkänsla med en liten stuga? Det är faktiskt väldigt populärt att hyra stuga i fjällen. Det finns flera stugor att hyra veckovis, både privata, mer avlägsna och i stugbyar.

Om du vill vara ifred och kunna åka till Storlien när du vill, varför inte bygga en egen fjällstuga i Storliens vackra fjäll? Det finns exempelvis andelsstugor som är mycket populära. Vanligtvis får man ha stugan en eller två veckor om året, men det brukar räcka för de flesta fjällbesökare. En vecka under vintern när man kan uppleva Sveriges bästa alpinskidåkning och en vecka för att uppleva sommar i fjällen.